top of page
Vyhledat
  • darinapeterkova

Finančná odysea online?

Stretávať sa stále nedá. No my hľadáme spôsoby ako priniesť obľúbené aktivity aj v online svete. Jednou z týchto aktivít je aj obľúbená dosková hra Finančná odysea.



Čo je vlastne Finančná Odysea? Je to dosková hra. Hraním tejto hry sa deti a dospelí učia princípom práce s peniazmi a cvičia sa. Autorom je člen nášho tímu Spoločenstva Kempelena, Milan Pavlík. S hrou chodí v rámci projektov nielen po školách, no dokonca ju využívajú a odporúčajú aj rôzne metodicko pedagogické centrá. Viac sa o hre môžete dozvedieť na http://www.financny-lekar.sk/financna-odysea


Finančnú odyseu obľubujú naše deti v tábore a tak sme hľadali ako ju čo najjednoduchšie pretransformovať do online podoby. Dobre nám poslúžil publisher, excel a online kocka :)

Stretnutie sme uzatvorili pre malý počet detí. Išlo o testovacie stretnutie, aby sme doladili muchy. Nakoniec sa nám 24. 4. 2021 podarilo zahrať si partičku s 5 deťmi celé 3 hodiny.


Určite chystáme minimálne online a ideálne aj offline (naživo) hranie aj do budúcna. Tvorca hry dokonca pracuje na súpiske pre hráčov v podobe aplikácie. V pláne je aj online plná verzia hry.



Darina Peterková

98 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page